Högholmenissa saunottiin ensimmäisen kerran 15.6.2016

Rakennusporukka sai nauttia Suomenlahden nautinnollisimmat löylyt kun Högholmenissa saunottiin ensimmäisen kerran

Sinäkin voit nauttia Högholmenin pehmeistä ja kosteista löylyistä jos edelliset saunojat ovat toimineet oikein.

Tärkeitä saunomisohjeita

  • Ennen saunomista, tyhjennä aina tuhkat kiukaasta ja vesipadasta saunan takana olevaan metalliseen astiaan ja sulje saunan tuuletusräppänä.
  • Täytä vesipata makealla (ei merivettä) vedellä ennen vesipadan tulen sytyttämistä! Pidä veto pienenä, muuten hormi ylikuumenee eikä vesi lämpene.
  • Kiukaan lämmittäminen kestää vähän yli tunnin kuivilla hyvillä polttopuilla. Polta aluksi täysiä pesällisiä. Vähennä puun määrää kun saunan lämpötila on yli 50 astetta. Paras löylylämpötila on noin 60 – 65 astetta. Älä lämmitä liian kuumaksi äläkä koskaan heitä merivettä kiukaalle!
  • Saunomisen jälkeen pyyhi lastastalla vesi pois saunan ja pesuhuoneen lattioilta, avaa saunan tuuletusräppänä ja jätä saunan ja pesuhuoneen välinen ovi raolle.
    Lisäksi, huolehdi siitä, että seuraaville saunojille on valmiina riitävästi polttopuita saunan ja vesipadan lämmittämiseksi.
  • Siivoa jälkesi ja vie kaikki roskat mukanasi veneesesi roskikseen (Högholmenissa ei ole talonmiestä).

Kiitos kun toimit vastuullisesti ja teet parhaasi, että seuraavilla saunojilla on mahdollisuus nauttia Högholmenin saunan tarjomasta mielyttävästä kokemuksesta.

T. Hans Schröder, kommodori

One thought on “Högholmenissa saunottiin ensimmäisen kerran 15.6.2016

  1. Klaus Kumlin

    Hyvät ohjeet Hans, voisi lisätä vedestä kiukaalle. Jos tynnyrissä ei ole makeata vettä niin ota veneestäsi makeavesisäiliöstä löylyvesi.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.